ZILE PANA LA SZIGET FESTIVAL

Sustin rockabilly.ro

11-16 AUGUST 2010, INSULA ÓBUDAI
Sziget 2010 > Forum
Autor Mesaj

<  SZIGET Festival 2007  ~  Am vazut / Mi-a placut

kmi
Trimis: Vin Apr 06, 2007 4:55 pm Răspunde cu citat (quote)
Site Admin Data înscrierii: 13/Feb/2007 Mesaje: 194 Locație: Brasov
Fara nici o legatura cu fata cu parul de foc, "am vazut / mi-a placut" vrea sa fie un topic cu recomandari. Adica, cei care au facut / descoperit / vizitat etc. lucruri si locuri interesante in Budapesta sa scrie aici, astfel pot (re)descoperi si altii.
Ma refer aici si la restaurante: tips & tricks. Ma rog, ati inteles voi Very Happy

Incep eu:

Mie imi place Andrássy út (unde út=útca adica strada)...e mare si lata, cu arhitectura frumoasa si magazine diverse (unde in august e plin de akció. unde akció=reduceri.) In capatul ei se afla Piata Eroilor (Hősök tere - f frumos luminata seara) de unde se ajunge f rapid in parc: Városliget. Este imens si cu numeroase atractii: muzee, gradina zoologica, parcul de distractii (cu un roller coaster decent) si, evident, baileee! Baile Széchenyi. Nu am fost niciodata la bai, dar sunt in plan, am inteles ca merita. A fost cineva?

De-a lungul bulevardului se mai afla: Oktogon, casa memoriala Franz Liszt, Opera, dar si House of Terror (Terror Háza). Cu povestea ei controversata, House of Terror merita vizitata, este o realizare impresionanta (si care, intre noi fie vorba, ar fi meritat un website mai in regula). In caz ca vizitati, nu va uitati castile pt traducere, expozitiile si marturiile sunt in limba maghiara. Si daca v-ati dorit sa il vedeti pe Stalin arzand (vezi expresia "arza-l-ar focu'")...aveti ocazia. Exista un magazin de souveniruri, unde, printre altele, se afla si lumanari cu forma bustului marelui lider. Pe website sunt fotografii din interior, pt a va face o idee...insa nu se compara cu vizita in sine. Sunt, de exemplu, efecte sonore specifice fiecarei incaperi in parte si ecrane cu documentare, marturii.

Trimis: Joi Apr 12, 2007 10:48 am Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 05/Mar/2007 Mesaje: 6 Locație: Bucuresti
Eu anul trecut am fost prima oara in Budapesta... eu si prietenii mei ne-am plimbat prin Budapesta in ultimele doua zile de festival, cand deja incepuse sa ne zbarnaie capul de la vanzoleala din campus... bineinteles am batut centrul orasului, cartierul evreiesc, care e tare frumos, cu cladiri evreiesti vechi si o atmosfera deosebita. S-au pastrat inclusiv cateva din cladirile insalubre ale fostului ghetou, acum parasite si lasate ca dovada.

Sa trecem la chestii mai comestibile Smile Am dat peste o cafenea unde am mancat niste prajituri asa de buuuune.... mamma mia!!! Wink ma gandesc cu pofta si acuma la ele Laughing (am fost de 2 ori acolo). Terasa e foarte placuta, totul civilizat... ei, stiti deja...
Cafeneaua se cheama Europa Kavehaz (Cafe) si e pe Szent Istvan körut 7-9.
are si un site http://www.europakavehaz.hu, macar sa va faceti o idee, ca pagina e in ungureste.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kmi
Trimis: Joi Apr 12, 2007 3:32 pm Răspunde cu citat (quote)
multumesc, Silviaaa!

mi-ai amintit ca niste prieteni au fost de Craciun la Budapesta si au fost foarte incantati de un loc unde, spun ei, se mananca cele mai bune prajituri ever:

GERBAUD

pe Vörösmarty tér 7, adica f aproape de Podul Széchenyi (Podul cu Lanturi).

am vazut imagini si ceva imi spune ca o sa imi placa Very Happy

Trimis: Joi Apr 12, 2007 10:52 pm Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 24/Feb/2007 Mesaje: 80 Locație: Bucuresti
mie mi-a placut asta Laughing

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ionisilvia
Trimis: Vin Apr 13, 2007 10:21 am Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 05/Mar/2007 Mesaje: 6 Locație: Bucuresti
Mi-a mai placut o chestie: ne plimbam intr-o seara pe malul Dunarii, pe partea cu Parlamentul, cand am dat peste o gramada de ... papuci si pantofi abandonati, normal, vechi si scalciati. Cand ne-am apropiat mai tare, sa vedem ca sunt toti de metal, insa facuti cu asa o finete si atentie pentru detaliu, incat bagai mana in foc ca sunt reali! Surprised

Ne-am gandit ca e un fel de omagiu discret, in amintirea, poate, a celor care s-au inecat in Dunare..... Erau pantofi cocheti, papucei micuti de copil, papuci modesti, o adunatura trista de amintiri... Sad

Oricum, au un farmec aparte, acolo pe malul Dunarii... Smile

kmi
Trimis: Vin Apr 13, 2007 11:52 am Răspunde cu citat (quote)
impresionant! nu stiam, nu i-am vazut niciodata. probabil pentru ca nu am mers pe jos pe langa Dunare tocmai pe partea unde se gasesc pantofii...
f interesant, multumesc. ii caut cu prima ocazie.
ai vorbit mai sus de cartierul evreiesc. si mie imi place locul. in 2003 am reusit sa vizitez si sinagoga. asa am aflat ca e a doua ca marime din lume. (erm, nu mergeti sa vizitati sinagoga in maieu. bad idea. nu le place si veti primi o ditamai esarfa sa va acoperiti.) a fost singurul loc unde puteai negocia la cartile postale Very Happy logic, nu?

Nu ratati curtea din spate, veti da peste un monument impresionant realizat in memoria victimelor Holocaustului. Am gasit o fotografie la rezolutie buna pe flickr: aici

Detaliu - pe frunzele din argint sunt trecute nume:

Trimis: Dum Apr 15, 2007 11:11 am Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 15/Apr/2007 Mesaje: 2
eu am fost la budapesta in ianuarie - am stat cam o saptamana... ar fi multe de povestit, o sa scriu azi despre terme, si zilele urmatoare mai povestesc si despre altele..... am fost la doua din terme - ca "regula" este faptul ca exista bazine cu apa la diferite temperaturi, exista si sauna... biletul este valabil un nr limitat de ore, pretul evident variaza; ce e foooarte interesant e ca daca iesi mai devreme ti se da o anumita suma de bani inapoi - pp ca acest lucru e din cauza ca au foarte multi utilizatori- eu am vazut mai multi turisti decat localnici - am vazut si japonezi Very Happy; pp ca localnicii vin pentru tratament, pentru ca poti beneficia acolo si de asistenta medicala, masaj...
prima oara am fost la baile la Széchenyi, care au si piscina in aer liber - dincolo de a face baie in apa calda, in aer liber, cand afara erau cam 5 grade, interesant a fost si ca baia am facut-o pe noapte ... atentie, e printre putinele bai mixte, iar programul nu este prea generos, cred ca pe la 8 inchid, deci e pos. ca la vara sa nu mai prindem baie pe timp de noapte ............
am mai fost la o alta terma - , nu imi amintesc numele, cred ca e cea mai veche, construita de turci, si este ff aproape de un pod (dc cineva este chiar interesat, pot sa caut numele exact) are o cupola cu orificii prin care intra fascicule de lumina - am vazut doar o poza, pentru ca eu am fost noaptea acolo - si cand spun noaptea nu glumesc - am fost dupa miezul noptii pentru ca aceasta terma este f mica, si in timpul zilei nu pot intra si barbati si femei - prin urmare, ei au gasit solutia ca in anumite zile (nopti) sa fie mixt ... la ora 12noaptea am stat la rand ca sa intru pentru ca, avand capacitate limitata, nu lasau sa intre mai mult de un anumit numar de persoane! sa va luati bilet de ordine, si cu putina rabdare veti vedea ca merita
in ceea ce priveste conditiile - am fost placut impresionata, totul este foarte civilizat - exista loc de depozitat haine/geanta , poti face dus/usca parul, ai de unde sa iei un suc/apa (se cam simte nevoia), si, contrar a ceea ce auzisem, ungurii sunt destul de poilticosi
ca parere generala - merita, pe bune.... la noi doar la Felix gasesti ceva asemanator, dar cam esti inconjurat de bunici veniti la tratament si eventual insotiti de nepotei... nu zic ca e rau (mai ales ca la Felix am avut ocazia sa fac o baie in aer liber, apa calda evident, si afara ploua.... ), dar cu totul alta e atmosfera in termele acestea 2 unde am fost la Budapesta unde nu ai impresia ca te duci la tratament, ci chiar e un mod de a te simti bine, de a te relaxa dupa colindat orasul o zi intreaga
alina
Trimis: Dum Apr 15, 2007 11:15 am Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 15/Apr/2007 Mesaje: 2
am gasit, intamplator, si un link - http://en.wikipedia.org/wiki/Rudas_Baths
(Rudas este numele celei de-a doua bai unde am fost)
kmi
Trimis: Lun Apr 16, 2007 9:50 am Răspunde cu citat (quote)
uaah, merci pentru informatiile utile, alina!
un lucru e clar, in august incerc termele. am zis.

am fost in decembrie la Herculane si mi-a ramas o tristete in suflet. cat potential are locul ala si cat de prost e administrat. sa nu mai zic ca iti ia o gramada de timp sa ajungi acolo cu masina datorita soselelor... Sad
pentru altii, Herculane ar fi fost aur curat.
dar trec peste asta, ca ar fi multe de zis.

revenind la baile termale maghiare, pe spasbudapest sunt prezentate f fain, la "all-year baths", cu tot cu preturi, program si foto.
Rudas sunt imense!

Trimis: Mie Iul 22, 2009 11:35 am Răspunde cu citat (quote)
Data înscrierii: 28/Iul/2008 Mesaje: 2 Locație: Bucuresti
Salut, am fost anul trecut in Budapesta pentru prima data si m-a cucerit orasul. Am plecat singur la un concert Parov Stelar si m-am distrat de minune, am cunoscut multi oameni super ok cu care aveam senzatia ca ma stiu de-o viata,asa k am uitat rapid k sunt singur Smile Concertul a fost intr-un club numit A38, construit pe un vapor pe malul Dunarii, au multe concerte interesante asa ca vi-l recomand cu incredere! ( http://www.a38.hu/?l=_en ) De atunci am mai fost in Budapesta de 4 ori, inclusiv la Sziget, unde voi reveni si anul acesta. Am senzatia ca nu ma voi plictisi niciodata de acest oras minunat!

P.S. papucii si pantofii de pe malul Dunarii sunt facuti in memoria evreilor care am fost omorati acolo de catre nazisti (i-au pus sa se descalte, sa se arunce in Dunare, apoi i-au impuscat...)

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:  

Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Crează un subiect nou

Mergi direct la:  

Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum