ZILE PANA LA SZIGET FESTIVAL
| Autor |
Mesaj |
|
| tom |
Trimis: Mar Aug 12, 2008 3:41 pm |
|
|
|
Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: Brasov
|
edit:
foto vor fi uploadate treptat, aici. Stay tuned! |
|
|
| Sus |
|
| kmi |
Trimis: Mar Aug 12, 2008 3:57 pm |
|
|
|
Site Admin
Data înscrierii: 13/Feb/2007
|
asta a fost warm-up day, de fapt a fost mai mult dar conexiunea e cam intr-un fel..
in 2 ore mergem spre hvg sper sa vina lumea )
ziua de ieri a fost dedicata artistilor maghiari, asa ca in schimb am preferat o plimbare noctura in oras...pe RACOARE. e fuckin' hot! a fost plin plin plin ieri de localnici veniti sa vada artistii locali. un maghiar ne-a zis ca e program mai pt bunici ceea ce ne-a convins ca mai bine tura prin oras. clipa amuzanta cu capacul de la camera foto, uitat undeva pe un parapet vis-a-vis de parlament...si regasit dupa aprox o ora in acelasi loc. nice stuff.
lucrurile organizate ok, dar doar acum am ginit un program in engleza...ieri doar l-am rasfoit. am si eu o nelamurire, cum va lasati masinile pe stradutele din jur...ca am vazut cateva cu numere de ro - primiti amenda sau nu? o curiozitate.
diseara se anunta ok, deja era plin de fani maiden in fata scenei mari. pe caldura asta cu tricouri negre trebuie ca e o veselie.
in rest, bere rece si altele asemenea.
pe maine. |
_________________ enszigetée |
|
| Sus |
|
| kmi |
Trimis: Joi Aug 14, 2008 2:57 pm |
|
|
|
Site Admin
|
ziua zero = can YOU play with madness?
Daaa, ne-am intalnit! La AGII ma refer. Cand ma simteam ca la matrimoniale si credeam ca nu va aparea nimeni...au inceput sa vina: mai intai Emil si Andrei - pe care Tom ii fotografia din departare nestiind cine sunt - si apoi restul Carmen, Vio and co si mai apoi Andrei si cei de la Bucuresti! Excelent, multumesc ca ati venit. Ne-am bucurat sa va cunoastem sper sa tinem legatura. Si evident sa ne intersectam pe la concerte. Cu Carmen si Alex deja ne-am regasit langa scena principala si am bantuit impreuna la cele de mai jos din ziua 1.
Dar sa incepem cu: Iron Maiden mi s-au parut supercalifragilistici, really. Nu ma asteptam, recunosc. Pe fiica din deschidere o ignor, chiar nu stiu ce e cu ea she's just hot si atat. Nici o sansa sa incalzeasca atmosfera pt ceea ce avea sa urmeze. Plin plin de tricouri Maiden...chiar si de la Timisoara -- hello, Road Patrol Timisoara! Atmosfera foarte ok, am stat agatati de gardul Danubius Radio chiar pe mijloc si scena s-a vazut super ok. Marturisesc ca am avut pielea gainii la anumite piese si nu pt ca mi-era frig sau ceva - aveam un rocker maghiar care ma incalzea pe partea dreapta si care, din cand in cand imi oferea si bere, hahaha. Un Bruce uberdinamic, ce voce dintr-un om atat de mic! Si-a fluturat 'pantalonii cu clopotei' (evident ca nu erau clopotei, doar ma distreaza comparatia) pe toata suprafata scenei, a comunicat cu publicul, a schimbat costume. Si ce teatral! Eddie mumie, Eddie cyborg...o intreaga scenografie. M-au distrat chitaristii cu lookul si gesturile oldschool...stii, sincron stanga-dreapta cu chitarile, pantaloni negri si tenesi albi, tricouri maiden. All in all, m-am bucurat ca i-am vazut, cine stie daca se mai iveste ocazia - oamenii au promis totusi un 2009 cu surprize si un eventual album nou.
Ziua 1
N-am reusit sa ma tin de plan si i-am pierdut pe pustii de la MGMT. I-a vazut careva?
Flogging Molly sunt fun, nu tocmai my cup of tea, dar fun. Vocalul a facut referiri la ideile preconcepute despre roscati, spre amuzamentul roscatilor din public - including Tom.
A urmat Alanis, foarte draguta. Mi-as fi dorit sa o fi vazut in 96-97 cand ascultam in heavy rotation Jagged Little Pill, dar m-am bucurat sa o vad si acum. Poate nu la fel de energica cum era mai demult, dar simpatica. Ma dispera comentariile despre cat de grasa e sau chestii de genul....fuck off. Nu stiu cum a fost la Bestfest, dar la Sziget lumea a cantat cap coada You Oughta Know si Ironic. Nu stiu care e treaba cu pozitia ei la microfon cu mainile incrucisate, ca o fetita timida...m-am gandit ca are legatura cu imaginea care o insoteste in promovarea noului album. Sau nu.
The Kooks
In asteptarea Zagar, care erau la Scena Wan2 Converse la 1 noaptea, descoperire la scena Klubradio cu:: francezii de la Sayag Jazz Machine. Nice stuff...instrumente, pasaje d'n'b, halate albe si un cort plin. De studiat si de vazut in Ro, nu Carmen?
Zagar si divele sunt f ok live. Un tip la clape (care ducea la fizic cu Marika) dezlantuit, vocalul cu alura de Ramones, divele simpatice si cu super voci, proiectii pe ecranul din spate. Am cedat dupa o ora si un pic, durerea de spate devenea din ce in ce mai acuta. Spre cort in jur de 3. Partea misto ca dimineata ne-am trezit pe ritmuri de Abbesses de la cortul vecin. Yep.
Va urma. |
Ultima modificare efectuată kmi la Joi Apr 30, 2009 11:07 am, modificat de 2 ori în total _________________ enszigetée |
|
| Sus |
|
| pentru |
Trimis: Vin Aug 22, 2008 7:25 pm |
|
|
|
Data înscrierii: 22/Mar/2007
|
s-a intors si al meu max de pe drumurile tarii vecine.
a apucat sa scrie cateva vorbe:
http://www.rockxpress.ro/cronici/sziget08.html
in schimb la poze stam mai bine:
http://www.rockxpress.ro/galerii/sziget08/sziget08.html
avem poze cu: 3 Inches of Blood, Alanis Morissette, Anti-Flag, Apocalyptica, Dew Scented,
Die Arzte, Exodus, Iced Earth, Iron Maiden, Lacrimas Profundere, Meshuggah, R.E.M., Sabaton, Serj Tankian, Sex Pistols, Tankcsapda...
un preview:
 |
_________________ --
rockxpress.ro |
|
| Sus |
|
| kmi |
Trimis: Lun Aug 25, 2008 9:09 pm |
|
|
|
Site Admin
|
f misto fotografiile lui Max! Ne-am intalnit intr-o seara, seara in care am crezut ca s-a stricat camera foto...ei bine, lumix e alive and kickin', hell yeah!
eu ramasesem cu impresiile pe la ziua 2...nu am mai avut ocazia sa postez. Deci:
Ziua 2 - joi
Am ajuns doar la Kaiseri. Am ratat presedintii si piersicile lor dar si Millencolin - dupa care urmau maghiarii Kispal es a Borz care, tin minte ca anul trecut m-au scos din minti: au fost inainte de NIN si au f multi fani si aveam impresia ca nu mai termina de cantat. In fine, Kaiserii au fost decenti, vocalul a sarit peste tot, s-a catarat pe schele si l-a imitat un pic pe Jay Kay. In premiera, am auzit un artist confundand Budapest cu Bucharest si nu invers, hahaha.
Jay Kay a fost bestial. Fun. Funky fun. Plin de energie, a cantat cam tot ce vroiam sa aud, chiar daca a sarit peste Virtual Insanity. Dezamagirile mele au fost 2: 1. omul, desi se spune ca are o colectie impresionanta de palarii, a venit cu...un fes verde. Un fes. Si 2. maghiarul de langa mine care vrajea cu o domnisoara si vorbea super mult si in plus, din cand in cand, isi flutura tricoul deasupra capului ca la stadion.
Ziua 3 - vineri
Si de data asta am ajuns doar la 19:45. Cum au fost The Cribs?
Die Arzte aratau ca in stickerele din revistele Bravo de care imi faceam rost imediat dupa 89. Soundul early 90s, glume care ii distrau pe unii...eu sunt mai spre feelingul Einsturzende si abia asteptam sa se care.
Sex Pistols! Mi-au placut, m-a distrat Rotten - si m-a impresionat in acelasi timp, isi mentine vocea foarte bine.
Un Rotten chiar in forma, cu mimica de psycho, o dunga pe cap (care initial am crezut ca e banda izolanta), un dinte lipsa (aparent, de fapt), imbracat in camuflaj - si cu chiloti cu steagul angliei imprimat, dupa cum avea sa ne arate. Si fundul alb because he was mooning us. Vocea, spuneam, si-a pastrat-o super super bine. Trecand peste bla bla-ul despre razboi and shit, si-au cantat hit-urile - care intre timp si-au mai pierdut din esenta poate...
Ziceam ca Rotten se tine bine, Steve Jones s-a ingrasat un pic intre timp iar Matlock arata ca iesit dintr-un catalog Lacoste, word. Au revenit de 2 ori pt bis-uri, chiar daca a 2-a oara nu mi s-a parut ca publicul ar fi insistat prea mult.
Am plecat apoi cat am putut de repede spre Hammerworld dar cam degeaba, la Apocalyptica era full full. Am pedalat in gol la usa cortului si dupa o vreme am renuntat, era obositor sa te tot ridici pe varfuri sa vezi ceva iar din cort se revarsa o caldura incredibila...era o sauna.
Ziua 4 - sambata
Am sarit-o pe mamzelle K dar am ajuns special la Roisin la 18:00. Ce simpatica eeee! Imi place figura ei, mimica, robo dance-ul, imi place nonsalanta ei aparenta, imi plac ochelarii si costumele, miscarile ei si imi plac cateva piese. Abia asteptam sa aud live You Know Me Better.
Dupa, a urmat Serj Tankian de care eram f curioasa. Am inteles ca unora le-a placut dar mie mi s-a parut cam boring cu lalalaurile lui. Stiu ca vocea lui e bestiala de fapt, puternica si cu inflexiuni incredibile...dar mi s-a parut ca se auzeaa ff slab. Chiar si cand comunica cu publicul. Era imbracat cu frac si purta joben ceea ce l-a facut pe Tom sa afirme ca arata ca Uncle Sam.
Dar hei, dupa, a urmat cel mai frumos spectacol de anul asta zic eu: REM, baby! Michael Stipe arata ok, e incredibil de energic, un frontman genial. Au cantat piese de pe albumul nou - care nu m-au incantat prea mult, dar poate trebuie sa mai dau o sansa albumului - si hit-urile pe care le astepta toata lumea. Cel mai mult mi-a placut cum a sunat The one i love. Si losing my religion de la bis cu toata lumea care canta alaturi de ei. Au dedicat o piesa lui Joe Strummer si o alta lui Kurt Cobain, pt care s-au grupat toti in jurul pianului. Profesionalism cap coada, mi-a placut mult.
Am plecat apoi spre scena Jazz pt MACEO! The funkiest saxophone in the world cum a fost prezentat. F misto. SI el si instrumentistii, imbracati f elegant. Am rezistat doar vreo ora, pt ca in cort era un du-te vino continuu, super cald, lumea vorbea prea mult in loc sa asculte. Imi doresc sa il revad in alte imprejurari. Am plecat fredonand Make it funky turum turm make it fun-kyyy.
Ziua 5 - duminica
Am dedicat-o bailor turcesti. Care au meritat big time. Am inteles ca Pendulum nu au fost pana la urma. Oricum la ora aia eram zen intr-un bazin. Am testat baile Rudas, ceea ce va doresc si voua. Costa 2200 de forinti si zau ca merita. E un bazin principal, mare, octogonal si inca 4 laterale, mai mici si cu grade diferite de temperatura. Nice stuff.
Din program am vazut doar The Killers, care au fost cam ca anul trecut. Adica draguti, good feeling, o idee buna de a incheia cu ei.
Dupa care am alergat in zadar dupa Justice, dar la party arena nici urma de cruce pe scena nici macar la ora 1. Pacat.
Cand plecam spre cort, erau niste olandezi cred, in spate, care compusesera ad-hoc un cantec de la revedere pt Sziget. Suna cam asa: good-byeeeee sssszigeeeet, good-byeeee....see you next yeeeeaaaar! Cu un zdrang zdrang la chitara si un ssssziget zis apasat, aproape soptit. Stiu ca nu pare amuzant, povestit asa, dar chiar si acum fredonam asta din cand in cand. |
_________________ enszigetée |
|
| Sus |
|
|
|
Ora este GMT + 2 ore
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|