În cazul în care ai decis să stai în oraș și ai de gând să folosești transportul public, îți poți plănui rutele exacte cu ajutorul acestui planner al rețelei de transport din Budapesta. 

Cea mai apropiată stație față de Sziget este a HÉV-ului (trenulețul verde - linia H5), numită Filatorigát. HÉV-ul circulă la fiecare 10 minute pe timpul zilei și la fiecare 15-20 de minute pe timpul nopții. 

De reținut: în perioada festivalului, tramvaiul 6 funcționează și noaptea, cu o frecvență mai mare. La fel și autobuzele 901 și 918.

Te sfătuim să lași mașina în parcările oficiale ce aparțin de Sziget Festival, astfel vei putea bea o bere liniștit la unul dintre ruin pub-urile cool din oraș. Pentru deplasarea în oraș recomandăm transportul în comun, care poate fi folosit gratuit cu Sziget-Budapest Citypass - este mai simplu, mai ieftin, mai confortabil. 
 
Dacă totuși vii cu mașina, vezi aici opțiunile de parcare.
Budapesta are trei gări importante: Nyugati Pályaudvar, Keleti Pályaudvar, Déli Pályaudvar. De la oricare dintre aceste gări, poți ajunge la Sziget foarte ușor folosind transportul în comun. Planifică-ţi cea mai bună rută pentru a ajunge la festival prin BKK (Centrul pentru Transport Budapesta): http://www.bkk.hu/en/timetables/.
Dacă ai Sziget-Budapest Citypass poți folosi transportul în comun gratuit. Mai multe informații despre Citypass în curând!
 
Dar îți oferim câteva sfaturi:
 
De la gara Nyugati (20-25 minute):
 1. Urcă în tramvaiul 4 sau 6 (chiar din fața gării) spre direcția Széll Kálmán Tér. Coboară la a treia stație, numită Margit Híd-Budai Hídfő. Vei trece Dunărea pe Podul Margit. Pe o parte poți vedea Insula Margit iar pe cealaltă clădirea impresionantă a parlamentului și castelul Buda!
 2. La Margit Híd-Budai Hídfő îndreaptă-te pe scări spre stația HÉV (trenulețul verde H5) în direcția Szentendre / Békásmegyer. Stația pentru Sziget este Filatorigát (a 4-a stație). Coboară aici și urmează mulțimea spre intrare!

De la gara Keleti (40-45 minute):

 1. Caută simbolul metroului! Urcă în Metro 2 - linia roșie spre direcția Déli Pályaudvar. Metroul este dotat cu aer condiționat și este foarte confortabil. Mergi până la stația Batthyányi Tér (a 5-a stație).
 2. La Batthyányi îndreaptă-te spre stația HÉV (trenulețul verde H5) în direcția Szentendre / Békásmegyer. Stația pentru Sziget este Filatorigát (a 4-a stație). Coboară aici și urmează mulțimea spre intrare!

De la gara Déli (25-30 minute):

 1. Caută simbolul metroului. Urcă în Metro 2 - linia roșie spre direcția Örs Vezér Tér. Metroul este dotat cu aer condiționat și este foarte confortabil. Mergi până la stația Batthyányi Tér (a 2-a stație). 
 2. La Batthyányi îndreaptă-te spre stația HÉV (trenulețul verde H5) în direcția Szentendre / Békásmegyer. Stația pentru Sziget este Filatorigát (a 4-a stație). Coboară aici și urmează mulțimea spre intrare!

 

Avioanele către Budapesta sosesc pe aeroportul Liszt Ferenc Airport (BUD). De la aeroport puteţi ajunge ușor la Sziget cu o navetă Sziget, pe care o puteţi folosi gratuit cu Sziget-Budapest Citypass.
 
Navetele Sziget vor fi disponibile pe ruta Aeroportul Liszt Ferenc (Terminalul 2) și Sziget (intrarea de pe podul H), în perioada 7 august - 11 august.
 
Orar:
7-11 august - la fiecare 30 de minute, între orele 8:45-00:45 și 16 august - la fiecare 15 minute, între orele 03:00-14:00
 
Transferuri aeroport cu miniBUD
 
Navetele MiniBUD SZIGET vor fi disponibile în perioada 6 august - 16 august. Orarul este potrivit cu cel al avioanelor, iar navetele vor pleca direct spre Sziget, după care se vor întoare la aeroport.
 
Poți achiziționa bilete, aici: https://www.minibud.hu/en/sziget
Îți poți programa și drumul de întoarce, online!
 
Prețuri:
Aeroport - Sziget: 9 euro - Vezi programul. https://admin.sziget.sz.wst.hu/media/view/2017/07/sziget_shuttle_timetable_sziget_532.pdf
Aeroport - Oraș: 8 euro - Vezi programul. https://admin.sziget.sz.wst.hu/media/view/2017/07/sziget_shuttle_timetable_citypdf_527.pdf
întoarcere de la Sziget: 16 euro
 
(Reține că Citypass nu e valabil pentru navetele MiniBUD)
 
Poți ajunge în oraș cu transportul în comun, cu autobuzul 200E îndreptându-te apoi spre stația metroului M3. Mai multe informații despre transportul public din Budapesta, aici! Cu Citypass, transportul în comun e gratuit!

Pe o insulă verde plină de minunății, chiar în inima Budapestei!

Budapesta, Insula Óbuda.

 

Îți poți plănui rutele exacte cu ajutorul acestui planner al rețelei de transport din Budapesta. 

Cea mai apropiată stație față de Sziget este a HÉV-ului (trenulețul verde - linia H5), numită Filatorigát. HÉV-ul circulă la fiecare 10 minute pe timpul zilei și la fiecare 15-20 de minute pe timpul nopții. 

De reținut: în perioada festivalului, tramvaiul 6 funcționează și noaptea, cu o frecvență mai mare. La fel și autobuzele 901 și 918.

Te sfătuim să lași mașina în parcările oficiale ce aparțin de Sziget Festival, astfel vei putea bea o bere liniștit la unul dintre ruin pub-urile cool din oraș. Pentru deplasarea în oraș recomandăm transportul în comun, care poate fi folosit gratuit cu Sziget-Budapest Citypass - este mai simplu, mai ieftin, mai confortabil. 
 

Vino cu bicicleta de-a lungul Dunării (partea Buda) și vom avea grijă de bicicleta ta gratuit, cât timp te distrezi la Sziget. Caută Bike Storage pe hartă. În timpul festivalului, rutele de biciclete care fac legătura cu Sziget pot fi modificate din motive de siguranță.

Toate informațiile despre Sziget-Budapest Citypass pot fi găsite aici!

Sziget oferă 2 tipuri de parcare:
 
Sziget parking - Cumpără
Parcare păzită, situată chiar pe insulă, unde se desfășoară festivalul.
- Acces: Sziget Parking e situată chiar lângă zona în care se desfășoară festivalul și poți ajunge aici pe podul H (podul de acces pentru autovehicule) cum vii dinspre podul Árpád.
- Către festival: pe jos sau cu naveta
- De reținut: Vei avea acces la mașină pe toată durata festivalului dar nu vei putea ieși cu ea decât la finalul evenimentului. Dacă părăsești parcarea nu vei mai putea intra decât dacă cumperi un alt bilet pentru parcare.
- Orar: Parcarea este disponibilă non-stop în perioada: duminică, 6 august (18:00) și miercuri, 16 august (14:00), și poate găzdui toate tipurile de autovehicule (mașini, motociclete, microbuze, dar NU autocaravane/rulote).
- Preț: pentru perioada indicată (întreaga durată a festivalului): 95 €/mașină/festival
 
Basic Parking - Parcare 10 zile la Budapesta - Cumpără
Parcare păzită, în oraș.
- Adresă: 1037 Bojtár utca 51, Budapest
- Către festival: naveta (un transfer gratuit, restul 5 euro/persoană)
- De reținut: Vei avea acces la mașină pe toată durata festivalului dar nu vei putea ieși cu ea decât la finalul evenimentului. Dacă părăsești parcarea nu vei mai putea intra decât dacă cumperi un alt bilet pentru parcare. Spațiul dintre mașini nu este păzit și nu răspunde nimeni de bunurile lăsate în mașină.
- Orar: deschis 24 de ore, în perioada 6 august, ora 10:00 - 16 august, ora 16:00
- Preț: pentru perioada indicată (întreaga durată a festivalului): 65 €/mașină/festival 
Vaporul face legătura între Jászai Mari tér și Sziget! Cu Sziget-Budapest Citypass ai acces gratuit, dar se pot achiziționa bilete din port.
 
Orar:
9-10 august - la fiecare 15 minute, între orele 16:00-00:30 
11-15 august - la fiecare 15 minute, între orele 14:30-02:30
Partenerul oficial este City Taxi
 
Dacă dorești să ajungi la Sziget cu taxiul, sună la: + 36 1 2 111 111. Taxiul te va lăsa la intrarea de pe podul H. De asemenea, dacă dorești să pleci de pe insulă cu taxiul, e ușor: există o stație de taxiuri City Taxi chiar pe insulă. Dacă ieși de pe insulă, pe podul K, vei da peste altă stație de taxiuri, Budapest Taxi. Verifică harta serviciilor, aici.
 
Sziget VIP Boat funcționează zilnic, în perioada festivalului, între orele 17 - 21, și își așteaptă pasagerii în câteva puncte din oraș, pentru a-i duce la Sziget Festival cu bărci cu motor luxoase.
 
Bărcile sosesc la una dintre intrările de la festival (caută pe hartă Boat House) unde nu e coadă și de unde se pot cumpăra și bilete.
Pasagerii sunt întâmpinați cu o băutură și un bilet gratuit pentru cea mai mare expoziție de ambarcațiuni din Ungaria, BUDAPEST BOAT SHOW, ce se va desfășura în perioada 22-25 februarie 2018.
 
Sunt disponibile următoarele servicii:
 
Express: Sosești la Sziget Festival în mai puțin de 10 minute! 6.500 HUF/pasager, detalii aici.
 
VIP: O ambarcațiune exclusiv pentru tine și prietenii tăi! O sticlă de șampanie inclusă. Bilete începând de la 6.250 HUF/pasager. Mai multe detalii, aici.
 
VIP Grand Tour: Rezervă o ambarcațiune special pentru tine și vino într-o călătorie de 30 de minute pe Dunăre, înainte să-ți începi ziua la festival! Bilete de la 10.500 HUF/pasager. Mai multe detalii, aici.
 • Voucherul (codul QR/codul de bare) și un act de identitate valabil!
 • Cort impermeabil, sac de dormit, saltea, lanternă și baterii...dar în caz că ați uitat, avem un magazin cu obiecte pentru camping la fața locului, puteți cumpăra tot ce aveți nevoie!
 • Pantofi, sandale, șlapi
 • Accesorii de igienă, prosop, plasturi, dezinfectant, medicamente pe care trebuie să luaţi în mod regulat, detergent
 • Șapcă, ochelari de soare, haina de ploaie, haine groase, șosete, costum de baie
 • Protecție solară, cremă împotriva ţânţarilor și căpușelor
 • Mâncare: Puteți aduce propria mâncare la festival, atâta timp cât nu este în cantități comerciale. Aveţi la dispoziţie un magazin local și o mulțime de tonete de unde puteţi cumpăra alimente și băuturi pe Insulă.
 • Băuturi: puteţi aduce băuturi nealcoolice la festival: 1 PET sticlă / de maxim 2,5 litri / persoană
 • Țigări: maxim 20 de pachete, 10 pachete de ţigări de foi și 10 trabucuri / persoană
 • Alcool: nu este permis accesul cu niciun fel de alcool, în nicio cantitate
 • Droguri sau orice tip de stimulente: vă rugăm, nu...
 • Plite și butelii pe gaz: nu e nevoie să gătiți pe Insulă, avem o mulțime de opțiuni culinare pentru toate gusturile.
 • Obiecte pirotehnice: suntem pregătiți să vă uimim cu propriile spectacole pirotehnice
 • Sticlă: e foarte periculoasă...
 • Obiecte care taie sau care pot răni: ​fără lovituri și fără tăieturi...e clar, nu?
 • Umbrele: aduceți pelerine de ploaie mai degrabă!
 • Obiecte care pot răni: În conformitate cu legile în vigoare, nu vi se permite să aduceţi cu voi obiecte care pun în pericol în mod special siguranţa publică (cuţite cu lama mai mare de 8 cm, bricege, spray-uri cu gaz, bastoane, etc.). Produsele de această natură trebuie predate în custodie serviciului de securitate la intrare, astfel încât aceștia să le poată verifica.

Dacă nu sunteți siguri cu ce obiecte aveți sau nu aveți voie pe Insulă întrebați la Helpdesk pentru a evita confuziile la intrare.

Puteţi cumpăra biletele imediat online.

Puteţi de asemenea cumpăra bilete la fața locului, cu plata în numerar sau cu cardul, dar vă sfătuim să cumpăraţi biletele în avans pentru a beneficia de preţurile reduse și pentru a evita cozile lungi la intrare. 

În cazul în care aţi achiziţionat sau veţi achiziţiona bilete din webshop-ul oficial (en sau ro), click aici pentru a accesa Helpdesk-ul.

În cazul în care aţi achiziţionat sau veţi achiziţiona bilete de la alți retaileri oficiali, vă rugăm să îi contactaţi pe ei

Mai multe informaţii despre bilete aici.

Ce trebuie să știți despre  bilete:

 • Biletul (voucher-ul achiziționat online) va fi preschimbat cu o brățară specifică, la intrarea la festival. Nu uita să aduci cu tine, neapărat, un act de identitate valabil, căci noul sistem de check-in permite personalizarea brățărilor. Voucherele pe care le primești cumparând bilete pentru Sziget au doar un cod de bare/cod QR care nu este personalizat- nu specifică numele persoanei care a cumpărat biletul. Astfel, atunci când îți preschimbi voucherul în brățară, colegii noștrii te vor ruga să prezinți un act de identitate valabil, acesta va fi scanat, iar apoi îți vei primi brățara.
 • Toate drepturile ce țin de bilet sunt reprezentate de codul de pe bilet - nu sunteți siguri ce include biletul vostru?
 • Voucherele nu sunt personalizate și nu sunt legate de o persoană anume, drept urmare prima persoană care se prezintă cu codul primește brățara. Anul acesta, însă, brățările sunt personalizate, nu uita să aduci cu tine, neapărat, un act de identitate valabil, căci noul sistem de check-in permite personalizarea brățărilor.
 • În caz de fraudă (spre ex.: intrarea mai devreme, neautorizată) Sziget nu va înmâna brățara sau un nou bilet nici măcar cuiva care deține un bilet printat. Sziget nu este răspunzător în caz de fraudă.
 • Păstrați-vă codul în siguranță și nu lăsați pe nimeni să faca copii, fotografii sau înregistrări biletelor voastre.

Brățări:

 • Poți obține brățara doar dacă prezinți un act de identitate valabil. Noul sistem de check-in permite personalizarea brățărilor.
 • Brățările sunt valabile doar dacă sunt purtate la încheietura mâinii.
 • Brăţările deteriorate, lipite, tăiate, cu marca desfăcută, mai largi decât mâna, vor fi considerate invalide!
 • Brățările nu sunt transferabile altor persoane.
 • Brăţările deteriorate sau pierdute nu pot fi înlocuite.

Persoanele care falsifică un bilet sau care participă cu un bilet fals, vor fi urmărite penal. 

Vă rugăm să rețineți că organizatorii își rezervă dreptul de a efectua modificări în program.

Din 2016 festivalul Sziget introduce un sistem adițional de check-in. Acesta va a avea loc la intrarea festivalului, înainte ca szitizenii să-și primească brățările.

Check-in-ul va permite personalizarea brățărilor. Voucherele pe care le primești cumparând bilete pentru Sziget au doar un cod de bare/cod QR care nu este personalizat- nu specifică numele persoanei care a cumpărat biletul. Astfel, atunci când îți preschimbi voucherul în brățară, colegii noștrii te vor ruga să prezinți un act de identitate valabil, acesta va fi scanat, iar apoi îți vei primi brățara.

Personalizarea este importantă. În acest fel sperăm să reducem numărul persoanelor care folosesc biletele cu scopuri ilicite, de asemenea, astfel vor putea fi identificate eventualele persoane care au mandate de arest internaționale pe numele lor, sau sunt pe liste de observație. Datele scanate de pe actele de identitate vor fi stocate în conformitate cu legile de protecție a datelor ale Ungariei și Uniunii Europene.

 

 

FAQ:

De ce documente am nevoie să intru pe insulă?

 • Vei avea nevoie de voucherul pe care l-ai cumpărat, pe care figurează codul de bare sau codul QR, și o carte de identitate sau un pașaport valabil.

 

Ce se întâmplă dacă îmi uit actul de identitate acasă sau îmi pierd dcoumentele?

 • Suntem foarte pozitivi și sperăm că toți veți călători cel puțin cu un act de identitate sau un pașaport. Dacă totuși se întâmplă să nu aveți un document valabil, veți fi rugați să mergeți la punctul Bilete problematice (Problematic tickets), unde colegii noștrii vor încercă să vă rezolve problema.

 

Ce se întâmplă dacă nu am voucher și aș vrea să cumpăr bilete la fața locului?

 • Aceeași procedură se aplică și pentru cei care își cumpără biletele la fața locului. În momentul în care vă cumpărați biletele la casierie (marcată cu inscripția Tickets), veți fi rugați să prezentați un act de identitate pentru personalizarea brățării. Vă recomandăm însă să vă cumpărați biletele din timp, căci stocul se epuizează în ritm rapid.

 

Intrarea la festival va dura mai mult?

 • Încercăm să luăm toate măsurile posibile și să avem personalul necesar pentru a asigura o intrare cât mai rapidă și sperăm ca aceasta să nu dureze mai mult ca în anii anteriori.

 

Există un loc sigur unde îmi pot păstra actele pe insulă?

 • Vă recomandăm închirierea unui dulăpior pe care îl puteți folosi pe toată durata festivalului.

 

Am fost la Sziget în repetate rânduri, ce se schimbă în anul acesta?

 • Până acum nu a fost nevoie să prezinți un act de identitate la punctele de preschimbare a brățărilor, de acum înainte însă va fi nevoie de el. Am observat că în anii anteriori mulți Szitizeni preschimbau vouchere și pentru prietenii lor care urmau să ajungă mai târziu, dar acest lucru nu va mai fi posibil de anul acesta, deoarece fiecare persoană va trebui să își prezinte documentul separat.

Obiectivul managementului datelor este acela de a asigura securitatea personală a vizitatorilor care participă la Festivalul Sziget și baza legală este consimțământul vizitatorilor acordat prin participarea la procesul de check-in. Sziget Ltd șterge datele înregistrate după 72 de ore după închiderea oficială a festivalului, cu excepția cazurilor menționate în Clauza 4.5 a politicii privind protecția datelor. Datele înregistrate nu vor fi transmise către terți, cu excepția cazurilor solicitate de către autorități. Politica de protecție a datelor este accesibilă aici.

Cei mai mici Szitizeni sunt și ei bineveniți la Sziget! Copiii sub 11 ani (născuți după 16 august 2006) pot intra gratuit pe Insula Libertăţii, dar trebuie să poarte o brățară specială pentru copii. Adultul care însoțește copilul trebuie să noteze pe brățară numărul său de telefon, alături de numele copilului. Brățările pentru copii se obțin la intrare.

Copiii sub 14 ani pot participa la festival doar însoţiţi de către un adult. Brățările pentru copii sunt obligatorii și pentru ei.

Aveţi la dispoziţie și un camping special amenajat pentru ca familiile să aibă parte de o ședere liniștită pe Insulă - Family Camping.

Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că biletele nu pot fi returnate! Dar, dacă dintr-un motiv sau altul nu mai poți ajunge la festival, îl poți ceda unui prieten, având în vedere că voucherele nu sunt personalizate.

 

Pentru a intra pe Insula Libertății ai neapărat nevoie de un cod (cod de bare, QR code). Așa că nu-l uita! Dacă îl ai pe telefon, în format PDF, e în regulă. Nu uita să aduci cu tine, neapărat, un act de identitate valabil, căci noul sistem de check-in permite personalizarea brățărilor.

În cazul în care aveţi nevoie de viză pentru a intra în Ungaria, vă informăm următoarele:

Consulatele de obicei acceptă abonamentul de 7 zile ca dovadă a cazării, dovadă necesară în vedea obţinerii vizei. În cazul în care nu se întâmplă acest lucru și cererea vă este respinsă, vă rugăm contactaţi echipa noastră de la helpdesk.

În cazul în care nu puteţi ajunge la consulat, puteți încerca să obţineţi viza prin intermediul unei agenţii de turism (în special în apropierea datei festivalului), probabil aceștia vă pot ajuta.

Animalele "pașnice" (câini, dihori domestici, anumite specii de șoarece) sunt binevenite la Sziget.

În perioada în care se desfășoară Sziget, vremea este de obicei grozavă. Este cald, poate fi caniculă chiar! Drept urmare, înainte să plecați spre festival verificați întotdeauna starea vremii și luați cu voi loțiune de soare, costume de baie și tot ce aveți nevoie. Desigur, fiți pregătiți și cu pelerine de ploaie, pentru orice eventualitate. Evenimentul va avea loc indiferent de starea vremii, dar suntem optimiști. :)

Siguranţa participanţilor este una dintre priorităţile principale ale organizatorilor, având în vedere că evenimentul găzduiește în fiecare an peste 500.000 de persoane. Lucrăm constant la adaptarea normelor de sănătate și siguranță - cum evenimentele și problemele de siguranță sunt în continuă schimbare, ne aflăm tot timpul în fața unor noi provocări. Zona în care se desfășoară festivalul va fi verificată în mod constant cu mult înainte și în timpul festivalului, și va fi monitorizată permanent de camere de supraveghere. Pentru ca toată lumea să se simtă în siguranță, personalul de securitate este format din 800 de persoane, din care face parte poliția națională și internațională. Colaborăm strâns cu toate autoritățile din domeniu, precum unitatea de combatere a terorismului, poliția, serviciile de urgență internaționale.
 
Ce poți face?
 
 • Te rugăm să iei în considerare ce lucruri poți aduce și ce nu poți aduce cu tine la festival. Se vor reține la intrare toate obiectele considerate periculoase.
 • Sziget are un nou sistem de acces pe insulă, similar check-in-ului de la aeroporturi. În momentul preschimbării voucherelor în brăţări, participanţii vor fi rugaţi să prezinte un act de identitate, iar zona de intrare va fi monitorizată permanent de camere de supraveghere.
Ne bazăm pe tine să înțelegi aceste reguli, pentru a putea începe și termina #Sziget2017 ca o cooperare reciprocă. Facem tot posibilul să ne asigurăm că festivacanța ta se desfășoară fără probleme! Pe curând!

Urmăriți aceste informaţii și sfaturi! Organizatorii vă doresc o ședere plăcută și în condiții de siguranță la festival!

 • Alcool, țigări, droguri: Vă rugăm să consumaţi cantităţi rezonabile de alcool și să fumaţi un număr rezonabil de ţigări și să vă abţineţi de la consumarea drogurilor de orice fel. În baruri, persoanele aflate în stare de ebrietate și cele sub 18 ani nu vor putea fi servite cu băuturi alcoolice. Important: consumul de droguri este strict interzis, conform legislației în vigoare.
 • Aveţi grijă unul de celălalt: Aveţi grijă de prietenii voștri. Dacă o persoană este ameţită, bolnavă, slăbită sau are probleme cu vederea, vă rugăm contactaţi imediat personalul medical. Protejaţi-vă de soare, mâncaţi și vă odihniţi cât puteţi de mult, beţi cantităţi suficiente de apă și băuturi nealcoolice și spălaţi-vă mâinile cu regularitate! Consumaţi băuturi alcoolice cu moderaţie pentru a evita accidentele care se pot produce dacă sunteţi în stare de ebrietate. Vă rugăm nu folosiţi droguri și folosiţi mijloace de protecţie adecvate când întreţineţi raporturi sexuale. Aveţi grijă de voi și de celelalte persoane!
 • Însoritul Sziget: Este important să aveţi la voi produse de protecţie solară. Folosiți loţiuni solare cu regularitate, purtaţi un tricou și o șapcă pentru a evita insolaţia. Este foarte important să beţi multă apă!
 • Medicamentele: Dacă trebuie să luaţi medicamente cu regularitate, vă rugăm aduceţi cu voi cantitatea suficientă. Centrul medical deţine medicamente în caz de urgență.
 • Lucrurile de valoare: Vă rugăm aduceţi cu voi doar lucrurile de care aveţi nevoie la festival, cât veţi sta în camping. Dacă este posibil, lăsaţi lucrurile de valoare acasă. Dacă chiar aveți lucruri de valoare, vă sfătuim să folosiţi dulapurile/seifuri aflate în anumite puncte pe insulă. Vă rugăm păstraţi documentele personale la voi întotdeauna și aveţi grijă de acestea. Vă rugăm să predaţi orice obiecte pe care le găsiţi la Info points - de asemenea, puteţi căuta obiectele pierdute aici.
 • Mediul înconjurător: Protejaţi natura. Aveţi grijă de copaci, evitaţi să aruncaţi gunoiul peste tot și colectaţi gunoiul selectiv. Vă rugăm, nu folosiţi copacii, tufișurile și zonele verzi ca și toalete.
 • Aspecte privind alimentele: Este foarte important să nu lăsaţi alimente în corturi.
 • Lentilele de contact: Din motive de igienă, recomandăm vizitatorilor noștri care folosesc lentile de contact să folosească ochelarii în locul acestora pe durata participării la festival, fiind mai ușor de manipulat și întreţinut.
 • Sex protejat: Vă rugăm evitaţi relaţiile sexuale la întâmplare! Gândiţi-vă întotdeauna la protecţie și folosiţi prezervativul!
 • Bodysurf: Din motive de siguranţă ESTE STRICT INTERZIS să practicaţi bodysurfing! Orice persoană care încalcă această prevedere poate fi izolată de mulţime și, dacă este necesar, exclusă din zona festivalului.
 • Zgomotul: Pentru a vă proteja auzul, vă rugăm folosiţi dopuri de urechi când vă aflaţi foarte aproape de scenă. 
 • Intrarea în cazul în care biletele pentru festival s-au epuizat: Dacă biletele pentru festival s-au epuizat, pentru a proteja vizitatorii, personalul de securitate poate număra persoanele participante și stabili o limită și vă pot interzice să participaţi dat fiind natura programului, chiar dacă purtaţi o brățară. Pentru a evita acest lucru, vă rugăm să ajungeţi la timp la concerte, în special dacă sunt foarte importante pentru voi, chiar dacă este posibil să fie nevoie să așteptaţi puţin până să puteţi intra.
 • Cum vă deplasaţi la Sziget: Pentru a ajunge dintr-un punct în altul, este posibil să fie nevoie de ceva mai mult timp decât v-aţi fi așteptat, din cauza mulţimii, astfel, vă recomandăm să plecaţi devreme pentru a ajunge la timp. Drumurile principale sunt destul de aglomerate, vă rugăm aveţi răbdare, nu îi împingeţi pe ceilalţi, nu încercaţi să mergeţi în direcţia opusă a traficului și mergeţi împreună cu mulţimea.
 • Accidente și infracțiuni: În cazul producerii unui accident sau dacă cineva se rănește, vă rugăm contactaţi imediat personalul și solicitaţi ajutor. Este foarte important să nu chemaţi imediat ambulanţa, dacă este necesar, personalul nostru va face acest lucru. Cazurile de urgenţă sunt tratate gratuit în cadrul zonei de desfășurare a festivalului. Dacă sunteţi martorul sau victima unei infracţiuni sau dacă veţi considera că aveţi nevoie de ajutor, vă rugăm contactaţi un membru al personalului de securitate.
 • Condiţii meteo extreme: Evenimentele în aer liber pot fi întotdeauna afectate de condiţiile meteorologice extreme. Personalul nostru se află în contact permanent cu Serviciul Naţional de Meteorologie (OMSZ), în cazul în care orice fel de urgenţe privind condiţiile meteorologice se vor produce, vă vom informa din timp. Organizatorii vă vor oferi informaţii actualizate despre condiţiile meteorologice pe toate platformele noastre de informare. De aici puteţi afla informaţii despre posibile alerte de raze ultraviolete, alerte de caniculă sau situaţii de concentraţii de polen. Dacă în zilele următoare este posibil să fie furtună și vânt puternic, organizatorii vă vor informa. Este important să fiţi pregătiţi din timp pentru situaţii de acest gen: asiguraţi-vă cortul, puneţi lucrurile dvs. într-un loc sigur și pregătiţi haine corespunzătoare. În cazul unei furtuni, încercaţi să staţi departe de copacii înalţi și dispozitivele electrice și staţi în mediu deschis. În cazul unui vânt puternic, din motive de siguranţă, zona de corturi din cadrul programului este posibil să fie evacuată, vă rugăm părăsiţi zona dacă veţi fi avertizat în legătură cu acest lucru.
 • Gestionarea mulţimilor: Dacă mergeţi cu un grup, mergeţi întotdeauna în aceeași direcţie și cu aceeași viteză ca și ceilalţi. Dacă veţi considera că mulţimea intră în panică, încercaţi să ajungeţi spre lateral sau în faţă. Șansele să fiţi purtat de mulţime sau de a fi rănit sunt mai mici atunci când vă aflaţi într-o parte.

Dacă doriți să desfășurați activități comerciale la Sziget, o puteți face doar cu acordul scris al organizatorilor. Mai multe detalii: info@sziget.hu.

Ia cu tine acasă o părticică din Sziget! Produsele personalizate Sziget sunt comercializate în cadrul mai multor magazine oficiale din cadrul festivalului! Dar unele pot fi găsite și online.

Pe insulă există un punct de prim ajutor și o farmacie non-stop. Ai grijă de tine și de cei din jur. Îți recomandăm să bei multe lichide fără alcool, să folosești cremă pentru protecție solară și să îți acoperi capul. În caz că nu te simți bine, adresează-te personalului medical. Caută cortul First Aid pe harta de servicii!

Desigur, puteţi face fotografii la Sziget pentru uzul personal, dar pentru a putea face fotografii și a înregistra materiale video, aveţi nevoie de aprobarea scrisă din partea organizatorilor. Dacă filmaţi sau faceţi fotografii cu mijloace proprii și doriţi să le publicaţi, vă rugăm să vă consultaţi cu colegii noștri de la biroul de presă sau să îi contactaţi la press@sziget.hu!

Bine de știut: pentru a face Sziget memorabil, efectuăm constant înregistrări foto-video și audio. Te-ai putea număra printre norocoșii care apar în aceste înregistrări dar îți vom folosi numele doar dacă semnezi un contract în această privință. Reține că nu poți avea nicio pretenție asupra acestor înregistrări (mai multe detalii în Politica și Termenii Contractului)

În caz că ai nevoie de ajutor înainte de festival, contactează-ne la info@szigetfestival.ro. Pe durata festivalului, caută pe hartă Sziget City Center (aproape de intrarea pe insulă dinspre podul K), trimite un email la hello@szigetfestival.com sau sună la + 36 20 345 9155

Sziget reciclează!
 
Hai să ne unim puterile și să facem Insula Libertății și mai verde!
 
 • Schimbă dozele și sticlele pentru acces WiFi sau pentru cadouri Sziget
 • Crează cele mai tari accesorii din materiale reciclate și devino vedeta sesiunilor zilnice de fotografie
 • Donează-ți cortul sau accesoriile de camping în scopuri caritabile
 • Cere voluntarilor noștri o scrumieră de buzunar!

Vizitează-ne la unul dintre centrele de reciclare!

#szigetrecycling

La Sziget Festival utilizăm un sistem de plată cashless, pentru a plăti orice: băuturi, mâncare sau orice alte produse! Poți plăti cu carduri contactless MasterCard® sau Maestro®, sau poți plăti cu cardul Festipay, furnizorul oficial al sistemului de plată cashless al tuturor evenimentelor organizate de Sziget Cultural Management. 

Cu cardul Festipay, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless, puteţi plăti pentru tot ce cumpăraţi  la Sziget Festival, inlcusiv băuturi, alimente şi alte produse.
 
Cardurile Festipay şi Event sunt vochere de cumpărături electronice emise de Sziget. Puteţi folosi soldul disponibil pentru cumpărături, iar suma rămasă poate fi reconvertită în numerar doar pe durata orelor de deschidere a Festivalului Sziget, nu şi după ora de închidere a ultimei zile a festivalului.
 
NOU: Este foarte ușor să folosești serviciile Festipay direct din aplicația Sziget! O găsești aici!
 
 • Cum se foloseşte cardul: cardul Festipay vă asigură o modalitate de plată fără numerar, rapidă şi simplă. Atunci când plătiţi  trebuie doar să treceți cardul peste terminalul de citire. Este o modalitate sigură, pentru că vă puteţi dezactiva cardul dacă acesta este pierdut şi vă puteţi transfera soldul pe unul nou. Tot ce trebuie să faceţi este să vă înregistraţi cardul în prealabil.
 • Bani top-up pe card: veţi putea ridica cardul la unul din punctele de operare Top-up, unde de asemenea veţi putea alimenta cardul cu suma dorită. Soldul minim pentru cardurile noi este 2000 de HUF, iar suma maximă cu care puteţi alimenta la fiecare ocazie este 290 000 HUF. Soldul poate fi reîncărcat în orice moment al evenimentului. Puteţi folosi numerar sau card de credit sau debit pentru a reîncărca cardul (taxa top-up pentru utilizarea unui card de credit/debit este de 100 HUF). Se percepe un depozit de 500 de HUF la preluarea cardului, sumă care va fi returnată dacă predaţi cardul intact.
 • Înregistrarea cardului Festipay: cardul poate fi folosit şi fără înregistare, însă prin înregistrarea acestuia veţi avea siguranţa că o să-l puteţi dezactiva în cazul în care îl pierdeţi şi veţi putea transfera soldul pe unul nou. Cardurile pot fi înregistrate prin sms. Pentru înregistrare, trimiteţi următorul text la numărul de telefon +36 30 344 4410: REG<numărul cardului format din 12 cifre><PIN format din 4 cifre, primit la activare><PIN-ul nou format din 4 cifre>,(ex.:REG123456789012 1234 4321)
 • Cum verificaţi soldul: Soldul disponibil poate fi verificat folosind terminalul de citire doar prin atingerea terminalului cu cardul la oricare punct Top-up Festipay.
 • Cum dezactivez un card pierdut? Cardurile pierdute sau furate pot fi dezactivate numai în cazul în care acestea au fost înregistrate în prealabil printr-un mesaj scris. Pentru dezactivarea cardului trimiteţi următorul text TILT <numărul cardului format din 12 cifre><PIN nou alcătuit din 4 cifre> (e.g.: TILT 123456789012 4321), la numărul de telefon +36 30 344 4410. După ce aţi dezactivat cardul vechi şi l-aţi înregistrat pe cel nou, puteţi solicita personal eliberearea unui card nou la oricare punct Helpdesk Festipay.
 • Unde şi până când se poate reconverti în numerar suma rămasă pe card? Soldul rămas pe card poate fi reconvertit în numerar oricând, pe toată durata festivalului Sziget, dar nu mai târziu de ora de închidere din ultima zi a festivalului. Soldul va fi rotunjit la suma cea mai apropiată de 50 HUF (50 HUF pentru sumele care se termină între HUF 25 şi 74 şi HUF 0 pentru sumele care se termină între HUF 75 şi 24). Cardul este valid la Gourmet Festival, VOLT Festival, MasterCard Balaton Sound şi evenimentele Sziget, dar soldul disponibil pe card nu poate fi transferat de la un eveniment la altul.
 • Pentru mai multe informaţii consultaţi termenii și condiţiile generale ale contractului aplicabile pentru cardul Festipay emis de către Sziget Kft. şi regulamentul Festipay a prelucrării datelor pe Cardnet Zrt. www.sziget.hu  
Confecționată manual în Ungaria.
 
Poți plăti simplu și rapid la festival cu brățara de plată contactless. Există un cip încorporat, aflat sub banda colorată de 2 cm lățime de lângă eticheta cu logoul festivalului. Pentru a plăti, trebuie doar să treci cipul peste semnul de pe terminalul cititorului de carduri. Brățara de plată funcționează precum cardul de festival Festipay și poate fi achiziționată și încărcată în orice punct Top Up din zona festivalului.
 
Brățara este rezistentă la apă și lavabilă.
 
Preț: 20 euro
Înainte de festival:
Evită cozile!
Cere cardul Festipay card în avans și ridică-l la intrare odata cu brățara de festival. Dacă ai deja cardul Festipay, adaugă-l în aplicație.
 
La festival:
Monitorizare - Verifică soldul și vezi cât ai cheltuit și unde!
Siguranță - În caz că ai pierdut sau ți s-a furat cardul Festipay, îl poți bloca foarte ușor și astfel nu pierzi banii.
Alimentare - Poți alimenta cardul Festipay direct cu cardul tău bancar.
 
Cum se utilizează cardul Festipay din aplicație?
Descarcă aplicația festivalului, alege „Festipay” din meniu și urmează instrucțiunile. (Pentru asta ai nevoie de conexiune la internet în perioada festivalului.)

 

Vino cu cardul contactless sau cu digital wallet la festival și vei putea plăti printr-o singură atingere.
 
De ce să plătești cu cardurile contactless Mastercard sau Maestro?
E rapid: Dacă plătești 5.000 HUF sau mai puțin, e touch & go, la fel ca și cu cardul de festival.
E ușor: Spre deosebire de cardul de festival, nu e nevoie să îți alimentezi cardul și nu mai trebuie să aștepți să îți recuperezi banii de pe card la finalul festivalului.
E sigur: Nu trebuie să înmânezi nimănui cardul, doar trebuie să îl treci peste cititorul de carduri. Plățile peste 5.000 HUF necesită introducerea PIN-ului.
 
Care e diferența între cardurile contactless Mastercard/Maestro și cardul de festival?
Cardurile contactless Mastercard și Maestro sunt carduri obișnuite. Poți face tranzacții cu banii din contul personal, fără să îți faci griji că trebuie să alimentezi cardul de festival sau să aștepți la final să îți recuperezi banii rămași pe card. În plus, poți plăti și în afara festivalului, la toți comercianții care acceptă plata cu cardul, sau poți ridica bani de la bancomat.
 
Plătești contactless și în afara festivalului!
Pentru plățile sub 5.000 HUF, nu trebuie să înmânezi nimănui cardul, doar trebuie să îl treci peste cititorul de carduri. Plățile peste 5.000 HUF necesită introducerea PIN-ului.

 

Avem un serviciu de spălătorie cu plată - trebuie doar să îți duci hainele la Main Information Point și să le lași acolo. Costă 4500 HUF.

În zona festivalului sunt amplasate mai multe hotspoturi wi-fi. Dacă ai un provider din UE, e de bine: taxele de roaming au fost eliminate, îți folosești pachetul de date fix ca acasă!

Peste tot la Sziget, vizitatorii pot găsi restaurante mici care reflectă lumea culinară fascinantă a festivalului. Anul acesta vor fi reprezentate feluri de mâncare ale diverselor naţionalităţi, produse extraordinare din bucătăria maghiară, cele mai importante vinuri maghiare și palinka, care are o cultură fascinantă. Sziget, Insula Libertăţii, va găzdui, de asemenea și Ruin Pubs, o caracteristică a Budapestei și foarte populare printre tineri.

În afară de stilurile culinare obișnuite, puteţi gusta și din bucătăria indiană, transilvană, greacă, italiană, franceză, mexicană, bavareză și puteţi încerca porumb fiert, diferite tipuri de aluat copt, pizza, clătite uriașe și hot dog. Veţi găsi chiar și vafe, care devin din ce în ce mai populare în întreaga lume. Veţi găsi și o varietate incredibilă de alimente vegetariene. Dacă vă este sete, nu ezitaţi să vizitaţi unul zecile de baruri, localurile care servesc vin sau palincă și bere.

Se află și o tutungerie la fața locului, caut-o pe harta serviciilor!

Adunăm obiectele pierdute la punctele de informare, astfel, acesta este primul loc spre care să vă îndreptați. În cazul în care aţi pierdut sau ați găsit un obiect, vă rugăm să îl predaţi personalului nostru de la punctele de informare. Puteți primi informații la numărul de telefon: +36 20 330 9 332.

Toate obiectele sunt păstrate la sediul Sziget Cultural Management, aflat chiar pe insulă,  până la data de 15 septembrie.

Sfat: În cazul în care găsim obiecte care au numele proprietarului pe ele, facem tot posibilul să găsim și să contactăm persoana respectivă. Așadar verifică secțiunea „Other” a mesajelor de pe Facebook!

Numărul de telefon pentru Lost&Found este disponibil între orele 10:00 și 18:00 dar, pe timpul festivalului va fi disponibil non-stop.

Sunt câteva modalități pentru a-ți încărca aparatura electronică:
1) Sunt 3 puncte de încărcare, unde trebuie să ai cu tine telefonul/aparatul și cablul. Costă 600 HUF/încărcare. Pot fi găsite la: Sziget City Center, Boat House și lângă terminalul pentru bagaje din partea nordică a insulei. Verifică harta, le găsești acolo! Punctele de încărcare sunt disponibile până la finalul festivalului.
 
2) Poți achiziționa un dulap păzit care are și priză de curent. Dulapurile sunt situate la Sziget City Center și la upgrade campinguri (pentru acestea ai nevoie de brățări specifice campingului respectiv). Verifică harta!
 
3) Poți achiziționa un dulap păzit cu spațiu de depozitare și electricitate: Safe Truck
 
4) Dacă stai într-un upgrade camping poți avea și aici un dulap păzit care are și priză electrică!

Poți ajunge la Sziget pe bicicletă și o poți lăsa gratuit în rastelele amenajate la fața locului. Verifică harta să vezi unde se află rastelele.

Ai următoarele opțiuni:
 
1) Poți achiziționa un dulap păzit, înainte de festival - vezi aici. Poți achiziționa unul și la fața locului, în funcție de disponibilitate, sunt în număr limitat!
2) Acum poți combina spațiul de depozitate cu priza: Safe Truck!
Pe toată durata festivalului vor fi disponibile spații pentru depozitarea bagajelor. Serviciul este gratuit. Verifică harta pentru a vedea unde sunt poziționate aceste spații. Cu siguranță vei găsi unul la Sziget City Center (lângă intrarea dinspre podul K), unul la Boat House și la intrarea din campingurile cu upgrade: VIP, Siesta, Apero, Alternativa, Bridge Camping.
Dacă ești în căutarea unei alte soluții, avem un Safe Truck pentru care îți poți face o rezervare, pe diferite mărimi (mare/mediu/mic) - detalii, aici.

Există ATM la festival, chiar la Sziget City Center! Caută-l pe hartă!

Poți schimba bani pe insulă în 3 locuri: la Sziget City Center, lângă Boat House sau lângă spațiul NGO Island. Caută-le pe hartă!

Orar:

Schimbul valutar de lângă K-bridge și Sziget City Center este deschis non-stop din data de 7 August, ora 8:00
Schimbul valutar de lângă spațiul NGO Island și cel de la Boat House e deschis non-stop, începând cu data de 8 august, ora 8:00
Poți face cumpărături la Aldi, situat chiar lângă VIP Camping!
Magazinul se deschide în data de 9 august.
Deschis zilnic între orele: 07:00 - 02:00
Drogherie, chiar la festival!
 
Deschis din data de 9 august, zilnic, între orele 10.00-20.00

Harta festivalului poate fi găsită aici.

Harta serviciilor disponibile la Sziget Festival, poate fi găsită aici.

Harta campingurilor poate fi găsită aici.

La Sziget poți campa oriunde, în spațiile dedicate campării obișnuite (vezi harta campingurilor), sau poți opta pentru un upgrade camping. Vezi detaliile aici.

Vei fi îndrumat către recepția campingului pentru care ai optat (nu la intrarea la festival!).

Campingurile de la Sziget au fiecare servicii diferite. Verifică detaliile în funcție de biletul achiziționat, pentru a afla exact de ce servicii poți beneficia.

Când îți alegi locul de campare, te rugăm să eviți aleile principale și rutele utilizate de către vehiculele utilitare Sziget.
 
Te rugăm să respecți aceste instrucţiuni privind dimensiunea corturilor: 
 
Cort pentru 1-2 persoane: 2 x 2 metri
Cort pentru 3-4 persoane: 4 x 2 metri
 
Reține că pavilioanele sunt permise doar în zonele în care există suficient spațiu și pentru ceilalți vizitatori!

Apa de robinet de la Sziget este potabilă. În cazul în care apa nu este potabilă, în anumite locuri, acest lucru va fi specificat.

Există foarte multe toalete disponibile la fața locului! Te rugăm să nu folosești copacii, tufișurile și spaţiile verzi drept toalete.

De asemenea, te rugăm să păstrezi curăţenia la dușuri și toalete și să eviți risipa de apă!

Nu există prize de curent disponibile în zona de campare și te rugăm să nu aduci cu tine pe insulă un generator de curent. Îți poți încărca dispozitivele electronice la punctele de încărcare special amenajate (verifică harta).

Reține faptul că este total interzisă aprinderea focurilor de tabără pe insulă! De asemenea, este strict interzis accesul cu butelii, ceea ce înseamnă că nu vei putea găti. Vor fi o mulțime de opțiuni gastronomice la fața locului! În cazul în care vei dori să participi la un foc de tabără, te invităm în spațiul oficial Campfire. Aici, în jurul focului de tabără, te vei putea bucura de muzică într-o atmosferă unică.

Poți intra în posesia accesoriilor de camping cumpărare în avans (Sziget Camping sets, saltea, sac de dormit, pătură, izopren) la Sziget City Center - Camping Service Point, începând cu data de 9 august, non-stop.

Poți descărca pașaportul Sziget: click aici.