Art Of Freedom - Best of 2016

Am adunat într-un loc toate instalaţiile spectaculoase, sculpturile multicolore, proiectele artistice unice şi elementele vizuale surprinzătoare: esenţa conceptului Art of Freedom. Acest proiect foarte special oferă oportunităţi de expresie tinerilor artişti care au ocazia să îşi prezinte creaţiile pe Insula Libertăţii, transformând-o într-un loc magic unde se întâlnesc muzica şi dansul, veselia şi fericirea, iubirea şi prietenia.

Perioada de înscriere pentru Art of Freedom 2017 s-a încheiat! Primele rezultate vor fi publicate în jurul datei de 25 martie 2017. Dacă ai întrebări, scrie la artoffreedom@sziget.hu!.

 
 

Poarta Art Zone

Designer: Márton Nyirán

Cuburile Art Zone sunt, de fapt, o instalație multifuncțională și totodată punctul principal de acces în zona de artă. Ideea principală din spatele instalației este de a atrage atenția către spațiul artistic.

 

 
 

CAP-ture you-CAN

Designer: TesTér Studio

Scopul principal al instalației a fost de a crea coșuri de gunoi care pot fi folosite în numeroase moduri. Coșurile de gunoi sunt prevăzute cu capace și dopuri care le permit szitizenilor să înșurubeze flacone de plastic în exterior. Acest detaliu le mărește capacitatea de colectare a gunoiului, căci flaconele în mod tradițional ocupă o mare parte a spațiului din tomberoane.În paralel, coșurile astfel decorate devin aproape obiecte de artă, ramânând în același timp funcționale și fără efectele secundare ale gunoiului, cum ar fi mirosul neplăcut sau pericolul de accidentare. Aceste coșuri au deasemenea rolul de a atrage atenția asupra reciclării selective, aricii de sticlă având pe de altă parte și un efect luminos spectaculos noaptea.

 

 
 

Chillagszemű Juhász (Păstorul cu ochii ca stelele din basmele maghiare)

Designer: Jap-Yap team

Ideea noastră a fost să creăm un punct al insulei unde vizitatorii se pot relaxa în orice moment al zilei. Pe lângă faptul că oferă adăpost, construcția e și un punct colorat al festivalului. Ideea își are sursa în basmele maghiare, cărora am încercat să le dăm o înfățișare modernă. Forma construcției este dată de un craniu stilizat, înveselit de elementele grafice. Mustața stilizată și linia ochilor vizibilă pe craniu, alături de constelațiile din interior, au fost vopsite cu vopsea fluorescentă, astfel obiectul este spectaculos și pe timpul nopții.

 

 
 

Chill'Area

Designer: I Ritardat/ari

Chill’Area este un proiect de scaune publice construite din paleți austrialieni- a căror utilizare este justificată de soliditatea lor. Proiectul este unul dintre numeroasele exemple de reutilizare a paleților. Spre deosebire de natura dispersivă a băncilor, pe care se pot așeza doar puțini oameni și care de multe ori sunt departe una de alta, Chill'Area e formată dintr-o serie de scaune mari formând un nucleu social într-un context public. În acest fel ea facilitează interacțiunea și integrarea socială.

 

 
 

Color Cube

Designer: Hardboyhang

Aparatul sportiv Color Cube a fost gândit pentru antrenamente care folosesc greutatea corporală, și pentru stretching. Cubul a fost creat cu participarea unor sportivi profesioniști. Proiectul dorește să promoveze un stil de viață sănătos, bazat pe mișcări firești. Aparatul este potrivit pentru multe exerciții de bază și totuși creative, care te țin în formă și pe timpul unui festival. Exercițiile care folosesc greutatea propriului corp sunt deja foarte răspândite printre activitățile sportive de zi cu zi. Sperăm să-l folosiți cu plăcere.

 

 
 

Cerul înstelat

Designer: J+P+D

În furnicarul intens al Insulei Libertății, unde viața vuiește și după miezul nopții răspândindu-și luminile deasupra orașului nu e ușor să găsești un loc liniștit și izolat unde să privești cerul și să te pierzi în oceanul de stele. Scopul nostru este de a reda szitizenilor această senzație pierdută. Le oferim astel un spațiu social potrivit nu doar pentru odihnă și taclale, ci și pentru a atrage atenției asupra poluării cu lumină, care face ca în ultimele decenii stelele să pară din ce în ce mai palide pe cer.

 

 
 

Păpădii

Designer: Tsikura

Punți de observație și zone de relaxare în forma a patru structuri de lemn asemănătoare păpădiilor. Trei flori sunt verticale, iar una este îndoită spre pamânt.În fiecare floare se pot așeza câte două persoane, accesul la ea se face pe o scară instalată pe tulpina florii, iar înăuntrul ei se află o bancă.

 

 

Dragonul Libertății

Designer: Vajda Kreatív Diákcsoport

Dragonul lung de 25 de metri, asamblat din 15 000 de PET-uri atrage atenţia la cantitatea uriaşă de materiale de unică folosinţă care ne împânzesc viaţa şi, în acelaşi timp, subliniază creativitatea studenţilor maghiari.

 

 
 

Elektropus

Designer: Tekla Fehérvári

Această instalație dorește să atragă atenția asupra aspectelor negative ale progresului prea rapid al tehnologiei. Fabricarea în ritm rapid a aparatelor electronice și efectele poluante ale societății de consum devin din ce în ce mai deranjante. Deșeurile electronice cresc în ritm de trei ori mai rapid decât orice alt fel de deșeu, deoarece datorită evoluției rapide a produselor ele sunt folosite doar pentru un timp foarte scurt. Construit din deșeuri electronice și trâind pe seama unui arbore, Elektropus simbolizează efectul devastator al progresului tehnologic asupra mediului înconjurător. Mesajul instalației: Nu lăsa monstrul tehnologiei moderne să te sufoce și pe tine!

 

 
 

Orașul zânelor

Designer: HEXA

Orașul zânelor este un sat din căsuțe de lemn, ale căror acoperișuri servesc drept scaune pentru szitizeni. Grupuri de 5-6 scaune sunt grupate în jurul unui copac iar din materialele rămase după fabricarea căsuțelor se vor face sfori decorative pentru copacii din apropiere. Datorită vopselei fluorescente orășelul strălucitor oferă un spectacol magic szitizenilor care îl vizitează.

 

 
 

Ființele iluminate

Designer: Dóra Emese

Siluete transparente se unduiesc în lumina ultravioletă, ființe lucitoare inspirate de universul subacvatic. Împreună creeză o lume unică de pace și intimitate, unde mintea este liberă să călătorească în voia ei. Un loc liniștit în forfota insulei, care evocă frumusețea naturii și oferă un spațiu ideal de conversație.

 

 
 

Parcul florilor

Designer: Nívós Társaság

Pentru cei care merg la un festival, relaxarea și regenerarea forțelor este la fel de importantă ca șo distracția din timpul numeroaselor concerte. Înainte și după concerte, singuri sau în doi, extenuați sau încă vioi, toți doresc să-și tragă sufletul puțin. Parcul florilor exprimă mesajul festivalului prin simplitatea sa, iar sloganul LOVE poate să devină un punct de întâlnire pentru szitizeni. Vom folosi florile instalației 10 000 de flori (10K Flowers) din anii trecuți, atât de dragi nouă, pentru a decora sloganul de anul acesta. Modelele vor reapărea și pe picioarele scaunelor înflorate.

 

 

Funky Monkey

 

.

 

 
 

Mobila veselă

Designer: Vajda Kreatív Diákcsoport

Oamenii vin pe Sziget pentru a se bucura de noi experiențe de viață, dar dacă ai venit să testezi lucruri noi și interesante, cu siguranță vei și obosi- o spunem din experiență proprie. Grupul creativ studențesc Vajda îți pregătește scaune speciale pentru discuții, relaxare, sau chiar pentru un mic festin, scaune unice prin forma, materialul, tema sau mesajul lor care pe de altă parte își indeplinesc perfect menirea funcțională în folosul szitizenilor.

 

 
 

Foișorul

Designer: Tsikura

Un spațiu de recreație sub forma unui foișor făcut din plăci de OSB tăiate asemeni dantelei și vopsite astfel încât să pară metalice. Te apără de ploaie și de soare și, în plus, e chiar drăguț.

 

 
 

Geo-Bike-Dome

Designer: K-rtografii

Totul a început cu cel mai puternic lucru pe care îl avem în comun, iubirea necondiționată și fără limite pe care o avem pentru biciclete. Le iubim atât de mult încât suntem mereu pe ele- fără glumă, le reparăm încontinuu și ne gândim mereu la ele, de când eram mici. Ne-am dori ca lumea din jurul nostru să fie plină de biciclete și măreția lor să le fie cunoscută tuturor. Astfel, ne-am gândit că pentru a le sărbători vom crea un glob geodezic care luminează pe întuneric facut în întregime din roți de bicicletă- aici te vei putea așeza să te relaxezi, să uiți de griji și să te bucuri de viață, căci așa ne simțim noi când suntem pe bicicletă, ne aducem aminte de bucuria zilnică a libertății. Deci, voila!

 

 

Ciuperci

Designer: László Ildikó, Nagy Veronika

Ciupercile sunt fabricate din mulţi kilometri de cabluri colorate prinse într-un suport metalic - majoritatea sunt cabluri refolosite, acestea primind o nouă misune pe insulă după ce au devenit inutile în rolul lor iniţial. Szitizenii pot lega prietenii, pot discuta sau se pot relaxa pur şi simplu aşezaţipe una din cele 25 de ciuperci. Instalaţia veselă îmbogăţeşte peisajul festivalului nu doar în timpul zilei, ci şi noaptea, ciupercile fiind luminate.

 

 
 

Locomotiva cu aburi

Designer: Nyirán Márton

Profilul principal al echipei noastre este explorarea posibilităților de reciclare. Baza locomotivei este un rezervor gol și inutil, care poate deveni un spațiu spectaculos al festivaului datorită mărimii și materialului său. Szitizenii se pot deasemnea cățăra în cabina mecanicului pentru a-și face câteva poze.

 

 

Bancul de pești

Designer: Grünfelder Judit+ Healium dekoration

Dintr-o dată, 1600 de pești luminoși plutesc deasupra ta iar tu te contopești cu spectacolul lor. Instalația bancului luminos de pești este creată de artista Judit Grunfelder și grupul Healium.

 

 
 

Handsurfer

Designer: Gazdag Zoltán, Nyul Dávid

Fii o adevărată vedetă rock și lasă-te purtat pe brațele publicului! :D

 

 

Şezlongul-balansoar

Designer: Geiger József

Şezlongul-balansoar din lemn este perfect adaptat pentru o discuţie cu prietenii şi un pahar de şpriţ. Locul perfect pentru a-ţi odihni ochii şi a sta puţin la soare.

 

 
 

Pădurea rotundă

Designer: Mome-Média Design Faculty

Inspirația noastră este pădurea și dorim să creăm un spațiu plăcut și relaxant unde szitizenii obosiți pot găsi puțină odihnă.

 

 
 

Grădina cu şpriţuri şi croşetaje

Designer: Fonalgerillák Street-Art Workshop group

Membrii grupului Fonalgerillák au decorat diverse puncte ale capitalei maghiare în ultimii patru ani: artiştii pot fi văzuţi uneori în piaţa Deák, alteori pe tramvaiul 49 - ei împodobesc copacii, sau uneori populează câte un vagon de pe linia căii ferate a copiilor cu personaje legendare şi de basm. Pe Sziget au debutat in 2014, iar pasiunea lor pentru tricotat şi croşetat uneşte studente şi pensionare, mame şi bunici venite din cele mai diverse domenii. Datorită proiectului Art of Freedom, veţi putea să le admiraţi operele şi în acest an. Anul trecut instalaţia a fost creată de 18 participante care au lucrat cu aproape 10 kilograme de aţă, croşetând haine noi copacilor- în acest an ele vor reveni cu şi mai multe modele pentru copacii din grădina cu şpriţuri.

 

 
 

Elementul de construcție comunitară

Designer: ENVICASH s.r.o (SK)

O instalație de construcție comunitară a szitizenilor, demonstrează importanța protecției mediului și promoveză oportunitățile reciclării. Funcțiile ei combină nevoia de comfort și punctele de serviciu cu senzația libertății.

 

Let's Swing

Designer: Mattia Paco Rizzi

Let's Swing! este o instalaţie arhitecturală amuzantă concepută de Mattia Paco Rizzi. Ideea este foarte simplă: un cerc de lemn prevăzut cu leagăne se ridică din pamânt asemenea scheletului unui animal preistoric.

 

 
 

Lucy in the Sky

Designer: B-terv - Horváth Lili, Tormási Petra, Lee Bin Péter, Balázs Miklós - Buja Hanna - Cséffay Alexandra - Fickert Flórián - Kálmán Dóra - Párdányi Dorottya Fruzsina - Sebők Eszter - Steiner Hanna - Steiner Júlia - Vitályos Orsolya

Un spațiu stilizat unde szitizenii se pot simți de parcă s-ar plimba pe nori, pe timpul nopții chiar pe spectaculoși nori luminați.

 

 

Păsări, extratereştrii

Designer: Csekő Etelka

Păsări: Festivalul Sziget nu doar că nu dăunează mediului ci este direct implicat şi în protecţia animalelor- aceste creaturi au sosit din locaţii exotice pentru a se alătura petrecerii speciale de pe insulă.

Extratereştrii: Pentru-că festivalul Sziget nu este cunoscut doar pe plan internaţional, ci în întreg universul. Extratereştrii au sosit cu o navă spaţială pentru a vedea concertul lui Robbie Williams, dar au rămas blocaţi între ramuri, şi le-a plăcut atât de mult insula încât au decis să nu mai plece.

 

 
 

Cartea amintirilor

Designer: Gathi

Instalația interactivă Cartea amintirilor este o carte imensă scrisă și ilustrată de szitizeni. Scopul nostru este să prezentăm o instalație care crește alături de festival an de an. Uriașa carte este un spațiu comun pentru expresiile artistice ale szitizenilor, fiind astfel o oglindă a adevăratului spirit al insulei.

 

 

Mermaid Tea Party

Designer: Nagy Zita Zsófia

Conceptul instalaţiei este crearea unui spaţiu spectaculos şi ludic, care să reflecte atmosfera festivalului- pentru acest motiv a fost ales delfinul, care este pe de o parte un element tipic al kitsch-ului, dar pe de altă parte foarte iubit de creatoarea instalaţiei. Delfinii coexistă cu noi ca o esenţă atemporală a kitsch-ului. O fiinţă minunată şi fascinantă care cucereşte inima oricui. Săltând din valuri ne leagă de lumea enigmatică a apelor. Un prieten adevărat atât în lumea reală, cât şi în cea virtuală, unde înoată graţios în oceanul felicitărilor electronice. Cei ce iubesc delfinii nu pot fi oameni răi, acesta este motivul pentru care creatoarea proiectului este convinsă că vizitatorii festivalului Sziget vor fi încântaţi de aparaţia delfinului strălucitor.

 

 
 

Mlaștina poveștilor

Designer: Astronauta D458

Ideea acestui proiect s-a născut dintr-o problemă reală. Țâșnitoarele de la festivaluri nu pot astâmpăra setea numerosului public fără a deveni înconjurate de o mică mlaștină care le face să devină greu accesibile. Această situație ne-a inspirat în decorarea zonelor de lângă țâșnitoare cu elemente sculpurale interesante, pietre bazaltice care vor alcătui o cărăruie spre lumea basmelor.

 

 
 

Atenție unde pășești

Designer: Luigi Gentili, Vittorio Specchia, Alberto Tanelli

Mind the Step este o serie de spații publice verzi care oferă posibilitatea unor întâlniri spontane între utilizatori. Proiectul dorește de asemenea să promoveze folosirea sustenabilă a materialelor și să ofere posibilitatea reutilizării lor. Astfel, paleții suprapuși și înșurubați vor putea fi aranjați în diferite module, asigurând fluxul oamenilor și oferindu-le posibilitatea de a se conversa sau de a admira împrejurimile. Paleții sunt puși la dispoziția noastră de Podhoran.

 

 

Mushrest

Designer: Oszlányi Simon, Pál Noémi Anna, Takács Alexandra

Conceptul Mushrest se bazează pe trei elemente: naturaleţe, interacţiune şi culori. Scopul a fost alcătuirea unui spaţiu de odihnă cât mai natural în inima forfotei festivaliere. Astfel, partea inferioară este alcătuită dintr-o plasă, iar partea superioară dintr-o stofă multicoloră. Mushrest ramâne un spaţiu palpitant atât ziua, cât şi noaptea, datorită materialului fosforescent din care sunt construite ciupercile. Rezultatul final este o ciupercă decorativă stilizată, care oferă umbră în timpul zilei, lumină noaptea, poate funcţiona ca un adăpost pe timp de ploaie dar este mai ales un loc de odihnă oricând accesibil szitizenilor.

 

 
 

Pădurea geometrică

Designer: Bakos Lilla, Donáth Áron; Győrik Ágnes; Simon Zoltán

Această instalație prezintă tensiunea dintre lumea naturală și cea industrială. În această creație prezentăm lupta dintre cele două lumi stilizată în lemn, cu ajutorul sârmelor și a crengilor. Corpurile geometrice sunt făcute din sârmă și simbolizează lumea industrială creată de om, în timp ce crengile simbolizează natura. Obiectele artificale nu pot domina forțele naturii, lumea sălbatică întotdeuna găsește un mod de a se elibera. Acest fapt e simbolizat de crengile care străpung sârma. Fiecare element al instalației reprezintă la nivel inidivual acestă luptă continuă, dar pe lângă acest fapt am alcătuit instalația astfel încât dintr-un anumit punct de vedere ea alcătuiește un pătrat gigantic. Acest pătrat compus din diferitele corpuri simbolizează sistemul industrial global cumulativ care încearcă să ne domine, dar în pofida acestei forțe unite, natura răzbate. Lumea în care trăim e importantă pentru noi, de asemnea și natura care ne ține în viață. Considerăm că este necesară îndepărtarea impactului industrial care suprimă natura.

 

 
 

Neon Figurative

Designer: LedLightGroup

Dorim să creăm un grup statuar de opt figuri umane multicolore și luminoase. Ne dorim să prezentăm acest grup prin într-o acțiune care ar fi amuzantă și colorată atât ziua cât și noaptea.

 

 
 

Cuibul

Designer: Nesteam

Cuibul este o mobilă unică, ideală pentru mediul ei înconjurător, realizată di materiale naturale și reciclate, rezistentă la tot felul de intemperii, inclusiv festivaliere.

 

 
 

Viziuni nocturne

Designer: UnicornGlow

Concepția proiectului nostru dorește să prezinte conexiunea dintre artă și natură, de aceea am folosit cherestea crudă, neprocesată și vopsea fosforescentă. Creația noastră a fost inspirată de albumul trupei Imagine Dragons, de la care am împrumutat numele ei. Mesele și scaunele pictate sunt menite să creeze o impresie puternică în cei care vizitează proiectul, de parcă ar fi intrat într-o lume magică și încântătoare unde se pot relaxa alături de prieteni.

 

 
 

Octopuff

Designer: B-terv - Cséffay Alexandra, Fickert Flórián, Párdányi Dorottya Fruzsina, Vitályos Orsolya, Balázs Miklós - Buja Hanna - Horváth Lili - Kálmán Dóra- Lee Bin Péter - Sebők Eszter - Steiner Hanna - Steiner Júlia - Tormási Petra

OctoPuff este caracatița gigantică a Szigetului. Insula Libertății este la fel de diversă ca lumea mărilor, deci nu-i poate lipsi nici această creatură extraordinară.

 

 
 

Marea urzeală a Szigetului

Designer: Óriás Sziget Szövő csapat

Scopul nostru principal este reciclarea plasticului și a țesăturilor nefolosite. Oricine se găsește în Art Zone poate contribui la proiect pentru a crea un imens covor. Credem că această activitate îi va uni pe szitizeni, le va spori creativitatea, îi va relaxa și va aduce încă un element spectaculos pe insulă.

 

 

Mâinile unităţii

Designer: Barthó Dorottya, Eisenberger Viktória, Herbszt Csilla

Statuia mâinilor unităţii simbolizează legătură dintre culturi şi este un loc de întîlnire ideal pe insulă.

 

 
 

Chipuri Pillekő

Designer: Pillekő Projekt

Pillekő (piatra-bezea) este un nou material de construcție compozit, inventat de designerul de mediu Csaba Antal. La baza materiului stau recipiente PET (Polyethylene terephthalate) reciclate, acoperite cu o compoziție specială de minerale. Rezultatul este o structură ușoară, rezistentă la apă, îngheț și impact. Această tehnologie inovativă poate fi folosită la scară largă pentru a construi mobilă de exterior și module organice, și a fost deja lansată în mai mult locații din Ungaria pentru construcția unor elemente de mobilier stradal.

 

 

PLEASURE_FACTORY

Designer: S39 Hybrid Design Manufactory

PLEASURE_FACTORY are câteva caracteristici unice, care o diferenţiază de restul fabricilor. Pe lângă elementele tradiţionale ale unui festival, se doreşte o instalaţie care seamănă cu benzile de asamblare din industria grea. Putem admira diferite utilaje, containere, benzi rulante şi recipiente de diferite forme şi mărimi care, legate unul de celălalt, dau impresia unei linii de producţie funcţionale. Produsul final: experienţa în sine. Instalaţia încearcă să surprindă senzaţia oferită de un festival, comprimată într-un singur obiect- te prinde, te mestecă şi te eliberează râzând.

 

 
 

Popsheep

Designer: Somogyi Fanni, Somogyi Miklós

Instalația Pop Sheep este o sculptură publică alcătuită din 24 de statui colorate ale unor oi de mărime naturală care poartă ochelari de soare. Am fost inspirat pe de o parte de ideea număratului oilor înainte de a adormi, iar pe de altă parte de pop art, și am decis să eliberez turma din lumea imaginarului, creând o versiunea reală din plastic. Fiecare oiță este realizată din epoxy și vopsită în culori neon, astfel încât vor lumina pe întuneric. În loc să-i facă pe szitizeni să adoarmă, turma este emblema energiei pozitive a insulei. Nemaivorbind de faptul că szitizenii au oportunitatea de a căștiga un mieluț (Lambkin) facându-și un selfie cu oile și încărcându-l pe un site de social media folosind o frază cu #. O altă fațetă interactivă a instalației est un cod QR plasat pe oițe, care conduce la un conținut online legat de concept. Prin această sculptură doresc să subliniez imaginea ‘cool’ a Szigetului și să-i îmbogățesc pe szitizeni cu o nouă experiență.

 

 

Rochii lampioane

Designer: Szabó Gergely

Creatorul proiectului doreşte să aducă bucurie szitizenilor prezentând diversitatea celor care vizitează insula şi dând în acelaşi timp un aer festivalier aleilor care leagă spaţiile de campare.

 

 

Submarinul galben

Designer: Nyirán Márton

Creatorul submarinului galben lucrează de 15 ani la proiecte de inginerie şi design, majoritatea acestora fiind centrate deliberat pe reciclarea materialelor. Cel mai important aspect pentru el este folosirea tuturor materialelor pe care le are la dispoziţie, el folosind acelaşi principiu şi pentru proiectul prezentat pe Sziget. Transformerul a fost creat din fier vechi rămas după dezasamblarea unei camere de boilere- în acelaşi timp a folosit şi două gazometre care deveniseră inutilizabile datorită preţului foarte mare al unei eventuale reprocesări- ele au devenit baza exploratorului spaţial şi a submarinului. Norul de PET-uri a fost creat din flacoanele utilizate de o clădire de birouri în decurs de două luni, atrăgând astfel atenţia asupra importanţei reciclării.

 

Selfie Transformer

Designer: Nyirán Márton

Mă ocup de inginerie, proiectarea și construcția instalațiilor de 15 ani. Acestea sunt realizate în mare parte și în mod deliberat de materiale reciclate. Este foarte important pentru mine ca la fiecare proiect să utilizez la maxim materialele. Transformer a fost creat de deșeuri metalice de cazane care au rezultat din dezafectarea unei camere a cazanului. Norii sunt realizați din PET-uri rezultate din consumul de produse dintr-o clădire de birouri, timp de 2 luni, astfel încât chiar și doar numărul acestora poate atrage atenția asupra importanței reciclării.

 

 
 

Nuanțe de verde

Designer: Rácz Eszter és Kiss Péter

Designerii proiectului au dorit crearea unui spațiu social unic care se potrivește cu conceptul verde al Szigetului.

 

 

Stylecase

Designer: Leitner Levente – Gwizdala Dáriusz

Mergem la festivaluri de mulți ani, drept urmare experiențele noastre personale stau la baza acestei idei. Valizele sunt numai bune pentru a te așeza sau întinde pe ele. Mai mult, s-au dovedit a fi un adăpost potrivit pe ploaie sau căldură.

 

 
 

Parcul statuilor fantomă

Designer: Unicorn Factory

Parcul statuilor fantomă este o sculptură-instalație făcută din cabluri metalice care se potrivește în atmosfera de basm a Art Zone și sporește farmecul festivalului. Toate figurile alese sunt simboluri puternice din lumea magica a basmelor.

 

 

Cuibul îndrăgostiţilor

Designer: Wahorn Works

Cuibul îndrăgostiţilor Wahorn oferă cuplurilor posibilitatea de a se adăposti puţin de tumultul festivalului. Proiectul este prezent pentru al treilea an, fiind unul dintre atracţiile peisajului festivalier.

 

 
 

Pavilionul iubirii

Designer: M & F

Pavilionul iubirii atrage nu doar îndrăgostiții, ci și pe cei care au nevoie de o odihnă zdravănă. Atmosfera plăcută este garantată de umbrelele colorate, care transformă lumina verii într-un curcubeu liniștitor. Dar o dată ce apune soarele, iubirea ajunge în prim plan, pavilionul luminând toată noaptea ca un cer înstelat de vară.

 

 

Think Inside the box

Designer: Dkni iroda

Think INSIDE the Box este un pavilion gândit pentru un grup mai mic de prieteni care se pot odihini și discuta aici. Din afară pare un cub, dar interiorul este o peșteră realizată în mod ergonomic. Pavilionul este construit din placaje suprapuse orizontale, ceea ce îl face să fie transparent și izolat în același timp. În interior sunt așezate două extensii sub formă de bancă, iar în vârful pavilionului se află o oglindă infinită care dă profunzime sporită spațiului interior.

 

 
 

Țestoaza

Designer: Építész Klub BME

Este un spațiu colorat, umbros și confortabil unde îți poți reîncărca bateriile și energiile creative înaintea următoarei petreceri de pomină. E un loc unde te poți adăposti de soare și tolăni pe o pernă confortabilă, tocmai ca o țestoasă în carapacea ei. E o structură simplă din elemente de lemn lungi de doi metri construită printr-o tehnică specială numită nexorade. Spațiile dintre bârne sunt acoperite cu țesături colorate pe care le vom realiza împreună pe timpul festivalului. Un loc unde îți poți reîmprospăta amintirile din seara precedentă și te poți pregăti pentru noile aventuri ale serii care urmează.

 

 
 

Turnul libertății

Designer: Mert Gönül & Ece Yuyar

Acest concept este bazat pe două linii principale care leagă scenele, formând un spațiu cubic a cărui inălțime și mărime se va schimba în funcție de mișcările participanților la festival. Este observabil din momentul în care vizitatorii intră în zonă, iar structura lui dinamică îl va face ușor de recunoscut și potrivit spiritului festivalului. La cele două capete sunt situate două turnuri de veghe care pot fi abordate prin circulație verticală. Înăuntru este situată o zonă de relaxare, iar structura exterioară poate deveni un punct de referință util pentru szitizenii ușor pierduți.

 

 
 

Familia OZN

Designer: Nívós Társaság

Instalația prezintă un OZN care a aterizat pe teritoriul festivalului, și familia de extratereștrii care a sosit cu el. Vizitatorii s-au obișnuit treptat cu noul mediu, au construit un cort, au făcut rost de o masă de picnic și au încercat să se adapteze atmosferei festivalului și prin vestimentația lor.

 

 

Naveta spațială 3.0

Designer: Kolonocs Kitty, Zsadányi Hajnalka, Ángyán Gergő, Ángyán Pál, Hajdu Bence, Pálmai Melinda, Sokorai Attila

April s-a simțit minunat la festivalul de anul trecut, așa că a decis să revină alături de prietenii ei. Naveta lor nou-nouță și îmbunătățită a aterizat lângă scena Arena, căutați-o în pădurea spațială.

 

 

Frunze

Designer: Kárpáti Eszter, László Ildikó, Nagy Veronika

Creatorii proiectului sunt viitori designeri industriali din Pécs, Ungaria, care au decis să creeze o istalaţie unde se pot lega prietenii, unde te poti refugia de soarele puternic sau unde te poţi relaxa pur şi simplu înaintea unui concert. Instalaţia este alcătuită din frunze metalice uriaşe şi sfori, şi este numită “câmpul magic” deoarece creatorii speră că vizitatorii care vin aici se vor simţi într-o lume de basm.

 

 
 

Cortul adăpost

Designer: MOME Média design

Dorește să le ofere adăpost szitizenilor atunci când vremea e capricioasă. Te încălzește pe timp de ploaie și te răcorește pe timp de arșiță.

 

 

Xylobamboo

Designer: Albert Kristóf, Garai Ilka, Hartai Krisztina

Xylobamboo este o instalație interactivă care nu este doar un element de artă decorativă, ci și o oportunitate de a intra în contact cu alți szitizeni și de a-i distra pe cei prezenți. Xylobamboo este în lini marii o reprezentare statuară a unui xilofon, la care poți cânta folosind tuburi de bambus și bețisoare atârnate deasupra instrumentului. Datorită mărimii este ideal pentru mai mulți oameni, sau pentru grupuri de prieteni.

 

 
 

Zoo-scaunele

Designer: Tsikura

Șezlonguri în formă de diferite animale, făcute din pânză de saci umplută cu paie sau stuf. În funcție de mărime, doi oameni se pot așeza ori întinde pe ele. Sunt deasemenea mobile și ușor de transportat.